Zoeken
 

<< Terug naar het zoekresultaat - reageer op deze vacature

Gezocht vakdocent Mechanica (werktuigbouwkunde) - vervuld
Heeft u interesse in soortgelijke vacatures? Reageren is dan toch mogelijk! De Werkunie heeft regelmatig nieuwe vacatures als deze en is voortdurend op zoek naar deskundig technisch personeel. Stuur uw reactie met CV en wij gaan voor u op zoek!
Utrecht - Woerden
0 uur per week
Referentienummer 841

Kan jij de Nonius aflezen? Weet jij hoe je meetfouten kunt voorkomen? Is het monteren en stellen van assen, tandwielen, lagers en ketting voor jou eenvoudig? En ben je in staat dit over te brengen op anderen? Dan is De Techniekschool op zoek naar jou.

Wat voor docent zoeken wij? De ervaring van een geschikte kandidaat kan zowel uit een opleidingsomgeving komen als uit een praktijkomgeving (een ‘oude rot in het vak’). Het gaat vooral om vakbekwaamheid en bereidheid tot het overbrengen van vakspecifieke kennis.

De docent die wij zoeken:

- beschikt aantoonbaar over grote vakinhoudelijke kennis van mechanica, meer specifiek van wiskunde, tekeninglezen, geometrisch meten, bevestigingsmaterialen en werktuigkundige componenten;
- is in staat om op verschillende niveaus (differentiëren) cursussen en opleidingen te verzorgen via instructielessen;
- is een technicus in hart en nieren en up-to-date met huidige technieken;
- is enthousiast over het vak en wil graag zijn/ haar kennis overbrengen;
- is bereid indien nodig ook in de avonduren een cursus te verzorgen en mogelijk op verschillende locaties.

Hoe ziet een werkdag op De Techniekschool eruit? Het is nog rustig in De Werkplaats, er zijn nog geen cursisten. Op je gemak zet je alle spullen klaar en tref je de laatste voorbereidingen voordat de cursisten binnenkomen. Het is tijd! Je heet de cursisten welkom en ze zoeken rustig een plekje in het lokaal. Na een kort praatje is het tijd om te starten met de inhoud van de cursus. Er is immers genoeg te doen!

Zoals altijd begin je met een stuk theorie: het fundament achter de praktijk. Het blijkt moeilijker dan gedacht. Je ziet dat de cursisten moeite hebben met de stof en besluit een en ander uit te leggen in de praktijk. Je cursisten zijn tenslotte mensen die komen vanuit de praktijk en leren door te doen. Met de groep lopen jullie naar het practicum. Je herhaalt een klein stukje van de theorie, maar nu bij het practicum. De cursisten gaan aan de slag en je ziet het kwartje vallen. De cursisten zijn enthousiast en vorderen zichtbaar. Waar nodig spring je bij en gedurende de dag wissel je de theorie met de praktijk af. Je hebt goed in de gaten welke cursisten wat extra aandacht nodig hebben, de andere cursisten zet je vast aan het werk. Aan het einde van dag komt iedereen bij elkaar en wordt er verteld wat ze die dag hebben geleerd. Jij als docent, maar ook de cursisten hebben hard gewerkt. Met een voldaan gevoel gaat iedereen naar huis: “Yes, volgende week mogen we weer!”

Herken je je in bovengenoemd profiel, stuur dan je sollicitatie voorzien van motivatiebrief en CV! Bekijk ook onze overige vacatures voor docenten voor diverse technische opleidingen/cursussen.

Contactpersoon: Rowanda van de Kreeke en Roland Hollaar.

 
Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met onze consultant Roland Hollaar.

Bereikbaar op nummer:
0348 - 408 646
06 - 13 25 79 20
roland@dewerkunie.nl