Interview met Dennis Hage van Terberg Techniek

Hoe heet je en waar kom je vandaan?
“Dennis Hage. Ik woon nu in IJsselstein, maar ik ben geboren in Utrecht en getogen in Benschop.”

Welke studie heb je gedaan?
“Hbo Management, Economie en recht.”

Hoe lang werk je bij Terberg?
“Eerst 1,5 jaar bij Terberg Machines en nu inmiddels al ruim 20 jaar bij Terberg Techniek.”

Hoeveel werknemers telt Terberg Techniek?
“Er zijn rond de 70 werknemers in IJsselstein en 30 in Baarlo.”

Hoe kwam je oorspronkelijk bij Terberg terecht?
“Als stagiaire nog! Ik kwam in aanraking met Terberg tijdens mijn opleiding en ben er vervolgens gebleven.”

En hoe kwam je bij Terberg Techniek terecht?
“Ik kwam hier terecht om iemand op de afdeling Bedrijfsbureau te vervangen, maar al snel werd ik verantwoordelijk voor meerdere afdelingen. We zijn in die tijd veel veranderd als organisatie en daar werd ik een belangrijk onderdeel en drijfveer van.”

Veranderd hoe?
“We zijn ontzettend gegroeid qua productie en uitbreiding van afdelingen. We kunnaen nu veel beter en meer opvangen in de machinebouw.”

Wat is de bedrijfscultuur?
“We zijn een redelijk platte organisatie, weinig hiërarchie. We vinden dit ook heel belangrijk als familiebedrijf: persoonlijk en betrokken zijn. Het is een stevige basis om op verder te bouwen, want verandering is onvermijdelijk en ook wij moeten meegaan met de tijd en verandering in de markt.”

Is er iets waar het bedrijf op dit moment tegenaan loopt?
“Het goed draaiend houden van de productie, want we zien dat onderdelen lastig zijn te krijgen de laatste tijd. Onze inkoopafdeling is bijvoorbeeld veel bezig met het kijken naar alternatieven en andere oplossingen.”

“Daarbij moet ik wel (voorzichtig) zeggen dat we deze rare jaren relatief goed door zijn gekomen en dat is natuurlijk ontzettend fijn.”

Verder nog zaken waar je aan denkt die nu lastig zijn?
“Zeker: het stukje personeel. Daar gaat echt een groot deel van mijn uren naartoe op het moment. Het invullen van meerdere en verschillende functies vergt ontzettend veel tijd.”

Wat vind je belangrijk bij het aannemen van nieuwe mensen?
“Zelf betrokken zijn bij het aanneemproces. Het is essentieel om mensen passend te krijgen bij de bedrijfscultuur. De mensen van het bedrijf maken namelijk het verschil! Daarbij zoeken wij altijd mensen die willen groeien. Doorgroeien, als bedrijf en personeel, vinden wij heel belangrijk.”

Werk je zelf veel samen met De Werkunie?
“Zeker! Ik ben nauw betrokken bij het aanneemproces en ben vaak het eerste aanspreekpunt voor De Werkunie. Vervolgens ben ik altijd deel van het aanneemproces voor het (mogelijk) nieuwe personeel en vaak ook aanwezig bij de gesprekken.“

“Het is voor ons belangrijk om passende mensen bij de bedrijfscultuur voorgesteld te krijgen en dat doet De Werkunie heel goed.”

Hoeveel mensen hebben jullie bij Terberg Techniek via De Werkunie gekregen?
“In het afgelopen jaar zijn er tussen mei en oktober maar liefst 15 monteurs geplaatst in onze fabriek! Ontzettend veel dus, en zo werken we al jaren succesvol samen.”

Wat is jouw specifieke ervaring met De Werkunie?
“Door de jaren heen hebben we altijd veel gesproken en gespard over wat we nodig hebben en daardoor kan De Werkunie veel gerichter voor ons zoeken. Zo kunnen we veel efficiënter onze sollicitatieprocedures uitvoeren, omdat De Werkunie gewoon heel goed weet wat wij zoeken. En ook tijdens mindere tijden blijft de communicatie altijd heel eerlijk en open, en daarom is die samenwerking zo sterk.”

Wat maakt de samenwerking met De Werkunie zo cruciaal?
“Het is heel belangrijk om de juiste mensen op de juiste plekken te krijgen, en De Werkunie ondersteund hier ons heel goed in, ook als het aanneemproces moeilijker is. Soms kan het persoonlijk binnenhalen bijvoorbeeld niet – vaak omdat het werknemers uit he buitenland zijn– en dan gaat onze relatie met De Werkunie nog harder werken. Daarin waardeer ik deze samenwerking heel veel.”

Eén specifieke ervaring die er uit springt?
“Afgelopen vrijdag vraag ik aan De Werkunie of ze 3 à 4 monteurs voor me hebben en vrijdagmiddag had ik al 2 goede CV’s van op mijn bureau liggen!”