De sleutel tot succes, de technische vakopleiding voor werkzoekenden

Starten in de techniek
Werkgevers in de technische sectoren kampen structureel met een enorm personeelstekort. Het opleiden van eigen personeel, zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is één van de manieren om daar wat aan te doen. De Sleutel tot Succes is een speciale opleiding die De Werkunie in samenwerking met De Techniekschool heeft samengesteld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In opdracht van werkgevers, werkgeversorganisaties, gemeenten, UWV en andere belanghebbenden leidt De Techniekschool werkzoekenden zonder startkwalificatie, statushouders en bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering op tot (assemblage-)monteur.

Een assemblage monteur is een monteur die gespecialiseerd is in het “in elkaar zetten” van producten. Om producten in elkaar te kunnen zetten kun je tekeningen en schema’s lezen, met gereedschappen werken en heb je inzicht in verschillende technieken.
In Nederland zijn er talloze bedrijven die hoogwaardige machines, apparaten of voertuigen maken. In deze bedrijven werken assemblage monteurs die componenten samenbouwen tot een gereed product. Dit kunnen kleine apparaten zijn maar ook complete productielijnen die in grote fabrieken komen te staan. Het vak van assemblage monteur is een prachtig vertrekpunt voor een carrière in de techniek.

De opleiding
De duur van de opleiding is afhankelijk van het vakkenpakket en de doelgroep. Over het algemeen duurt de opleiding drie maanden (4 dagen per week). Er zijn zowel voor de deelnemers als voor de betrokken werkgevers geen kosten verbonden aan de Sleutel tot Succes
De opleiding bestaat uit technische vakken zoals gereedschapsleer, tekeninglezen, elektrotechniek en elektronica. Eventueel aangevuld met pneumatiek en hydrauliek.

Het succes van de Sleutel is echter vooral te danken aan de begeleiding van de deelnemers. De deelnemers worden aangenomen op hun kennis en vaardigheden, maar ze mogen blijven door hun gedrag en werknemersvaardigheden. Daarom besteed De Techniekschool veel aandacht aan coaching, afgestemd op de specifieke behoeften van deelnemers. Om de deelnemers te activeren wordt er elke dag begonnen met sport.

De Werkunie
Een andere grote bijdrage aan het succes van de Sleutel is de begeleiding die technisch uitzendbureau De Werkunie biedt. Voorafgaand aan het traject zoekt De Werkunie werkgevers en inventariseert daar de behoefte. Vervolgens voeren ze gesprekken met de door de diverse organisaties aangeboden kandidaten. De Werkunie brengt gedurende het traject werkgevers en werknemers bij elkaar. Daar waar geen match is zoekt De Werkunie verder. De kandidaten treden in dienst bij De Werkunie en blijven de kandidaten begeleiden tot ze uiteindelijk een vaste baan hebben.

We helpen je graag op weg!
Ben je geïnteresseerd in deelname aan een traject of zoek je technisch personeel? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Ontdek hoe de ‘Sleutel tot Succes’ niet alleen levens verandert, maar ook bedrijven voorziet van gemotiveerd en goed opgeleid technisch personeel.

Aanmeldingsvoorwaarden 
- Je bent elke maandag tot en met donderdag beschikbaar in een periode van 3 maanden (neem voor precieze data graag contact met ons op)
- Je bent na deze 3 maanden beschikbaar voor werk

Interesse?
Stuur een e-mail naar jennifer@dewerkunie.nl of bel naar 0348 - 408 646.
Vermeld in je e-mail bericht altijd jouw naam, adres en telefoonnummer.